Buy

Only in Dutch:

STADSGIDS CHICAGO MET 7 WANDELINGEN

Over Chicago 

Chicago is de stad van de architectuur. De eerste wolkenkrabber van de Verenigde Staten werd in Chicago gebouwd en daarna volgden er nog vele anderen. De Chicago River vloeit door het centrum en is de beste plek om te genieten van de variatie in hoogbouw, van romantisch oud tot hip modern. Aangevuld met de prairiewoningen van Frank Lloyd Wright, Amerika’s bekendste architect, toont deze stad oogverbluffende gevels.

Lake Michigan, groter dan de Noordzee, flankeert de oostkant van Chicago. Stranden, parken, havens en fietspaden plezieren op zonnige dagen. Millennium Park verwondert iedereen met opmerkelijke kunstwerken en gratis zomerse concerten. Maggie Daley Park heeft de avontuurlijkste speeltuin van de stad en een ijspiste met echte hellingen. Lincoln Park Zoo biedt gratis plezier zomer en winter.

De Art Institute of Chicago werd door Tripadvisor uitgeroepen tot het nummer 1 museum van de wereld en is zo groot dat je er een dag kan doorbrengen om oude en hedendaagse kunst te bewonderen. In het Fieldmuseum wacht Susie, de dino, je op, in het Shedd Aquarium mag je stijlpaartroggen aaien en in het Museum for Technology and Industry breng je zelf een orkaan tot stand.

Voor het echte Chicago moet je in de woonwijken zijn. Daar eet je pannenkoeken als ontbijt in een traditionele diner-restaurant, kies je voor een Chicago hotdog of deep dish pizza  als lunch en ga je voor een verfijnd farm-to-table avondmaal, gevolgd door een avondje jazz of blues in een honderdjaar oude bar of een avondje sportplezier op een basebalveld of ijshockey piste.

Over Chicago Happiness Wandelingen

Dit boekje omschrijft zeven wandelingen in zeven verschillende delen van Chicago. Het begin- en eindpunt is steeds aan trein- en/of busstation. De wandelingen bedragen gemiddeld zes tot acht kilometer, met eventuele verlengingen. Reken een halve dag per buurt of een volledige dag per buurt als je musea gaat bezoeken. Die zijn namelijk supergroot in Chicago.

Inhoud

Over Chicago happINEss wandelingen p. 4
Goed om weten p. 5
Wijk 1: Museum Campus & the Loop p. 7
Wijk 2: Near North & Navy Pier p. 21
Wijk 3: Lincoln Park p. 35
Wijk 4: Kenwood & Hyde Park p. 47
Wijk 5: Wicker Park & Bucktown p. 60
Wijk 6: Andersonville & Uptown p. 70
Wijk 7: Pilsen p. 85
Andere attracties p. 95
Een avondje stappen p. 97
Colofon p. 99

BELEEF NU DAGENLANG PLEZIER IN CHICAGO VOOR SLECHTS 4,99 EURO: Buy Now Button

 

De betaling gebeurt via Paypal (Als je nog geen Paypal-account hebt open je een Paypal-account waar je jouw kredietkaart aan koppelt en betaal je bijgevolg met jouw kredietkaart via de beveiligde Paypal website).
Nadat uw betaling uitgevoerd is ontvangt u per e-mail CHICAGO HAPPINESS in pdf-vorm binnen 48 uur. Lengte boekje: 100 pagina’s A4

En oh ja, per verkochte stadsgids gaat Ine er een lekker kopje thee buitenshuis op drinken, met uw aankoop schenkt u Ine een happINEss momentje in Chicago ;-).

Van harte bedankt voor uw aankoop!

Advertisements